~ sedut dr My Girl - sweetest part..sbb de 'cake' heh.. ~
Layer 1:
- Hirisan kek swiss roll. Susun dalam bekas. Kalau boleh jgn la sama sendat. Mesti saiz bulatan kek lg kecik dr saiz bekas. Supaya lapisan ke2 boleh memenuhi ruang.
- Siram lapisan kek dengan air pic. Jgn bnyk sgt. Agak2 je.
- Ketepikan dulu.
Layer 2:
- Susu cair 1 tin. (Tapi kbtln saya kehabisan susu cair,so saya guna susu pekat yang dicairkan ;) ).
- Tepung kastard 4 sudu.
- Gula dalam 3-4 sudu, bergantung kepada jumlah adunan/saiz bekas.
- Sedikit serbuk/agar2 jelly (nk bagi likat).
- Masak sehingga sebati dan likat.
Layer 3:
- Serbuk agar tanpa warna atau berwarna atau perisa apa2. Jenama NONA ok juga.
- Masak seperti dalam arahan.
- Aku + sket warna perisa anggur. Jd ungu2 gitu. Kalau kaler dark sgt nnt x nampak la buah pic/koktel yg cun kat layer tengah2 tu. So, wat kaler yg transparent seksi ok. ;)
Cara2;
- Masukkan/tuangkan bahan layer 2 atas layer 1. Biarkan agak2 beku sikit.
- Pastu susun hirisan buah pic ataupun tabur buahan koktel kalau korg suka koktel atas layer 2 yg agak2 dah beku sket tu.
- Tuangkan bahan layer 3atas sekali.
- Taruk lam peti sejuk.
- Nanti dah sejuk beku boleh makan..ngap!
No comments:
Post a Comment