Organizer Finder

Hari ni Q jadi bodyguard mommy gi kolej

Aku sambung cuti bersalin yang berjumlah 60 hari tu jadi 90 hari. Ikut hati aku ni nak sambung jadi setahun. Jujurnya tu lah yang aku rasa sekarang. Aku belum betul2 fit untuk jadi supermommy atau superdotter atau superworker atau manusia super duper. Aku cuma pengejar masa yang setia. Aku sangat perlukan latihan yang padu untuk bertatih meniti hidup ni. 2015 yang semakin mencabar. Walaupun dalam situasi masih bercuti, aku rasa ok jer bila still kene mengajar sebaik sahaja semester bermula. Itu pun management kolej dan rakan lecturer sangat2 consider untuk terima request aku untuk mengajar sesi petang saja. Alhamdulillah...moga Allah merahmati kebaikan diorg lebih2 lagi adik2 lecturer baru yang sanggup take over subject2 aku. I love you deep3 lah adik! Memang spinning pening sebab plan aku terpaksa diubah oleh beberapa hal yang berubah mengikut keadaan semasa. To be frank (lagi), aku semakin suka n seronok mengajar student kolej, lebih2 lagi bila ada yang mamapu capai 4.0 pointer. Ini kerana mereka fokus dalam kelas. Aku sangat titik beratkan apa yang aku ajar dalam kelas bukannya nota sebab kalau nota aku memang tak lengkap lah jawabnya. Haha. Sapa datang kelas dan fokus dan bertanya, dia lah calon pelajar terbaik!

Kaan? Makin susah nak berpose dengan jejaka kecil sulong ni.
Banyak sebenanrnya aku nak kongsikan perkembangan Q kat sini tapi apakan daya, masa itu sangat limited dan berharga skarang ni. Ini pon sebab Tsaqiif tidur lena malam ni sambil2 aku settlekan mana uruan rumah yang patut #ikut plan. Ya, aku dah ada rakan sepermainan yang suka merancang-rancang hidup ni. saper lagi kalau bukan TgTimah kan..Sebab dah susah nak pose sama itu encik Q, so aku dah mula gatal2 ajak encik T pulak pose. Tak pe lah, boyfriend dah jadi 3. Eloklah gilir2 kan.

Baby T dah pandai bagi kerjasama yang baik depan kamera
Dah tu..amender yang bz sangat sampai aku nak cuti setahun tu? Haaaa..nampak kan bantal baby(yang x guna pun) dan gambar bujang dan kawen aku yang bersepah tu. Itu namanya never ending task, cuma aku tengah pikirkan something yang more organize. Sesuatu yang aku takyah nak buat benda sama banyak kali. Aku dah tahap nak upah orang sertai aku kemas rumah haha..tapi tengok lah dulu, kalau macam tu tak super duper lah aku namanya. Apa pun, aku tengah usahakan yang terbaik. Moga Allah merahmati..amiin...

Tulis banyak pun tak guna kan so lets do it!

Moga ada masa lagi untuk blogging.

Tata.

2 comments:

Anonymous said...

Hihihi..saje dok leh tdo buka blog.ada post baru.labuh jilbab!q da beso..

yg benar,
rakan sepermainan mu

Tuannor Hamzah said...

dah semakin besor makin mcm2..huwa3..cakap pun semakin jelas ..mitok tlg cabut stoking adik sekali pahtu mmg xleh dh adik nk berstoking, asik kne cabut jer..jupe puting, asik suap mulut adik..