Paradise Delight 2008

Majlis Berbuka Luasa KNSB 2008 @ Paradise Delight Sebut je nama restoran ni aku dah rasa..arghh…bosannya. Mcm xde tmpt lain dah.

Puasa 2008

2 days left to celebrate RAYA 2008! Aku baru je nk posting entry bout puasa n raya thn ni. Its not too late..sempat lg nk merapu bout dat..this year its going to be different coz I going through ramadhan as a fiancee of my sweet fiance. Everytime salam raya dgn one of my abg ipar, abg zi, soklan cepumas mesti ditanye.."Moksu, bila lagi??" and setiap kali tu gok la aku kne jawab.."Sabor lu..hehehe". Benci la dgn soklan gituh. But this year, no more question sounds like dat. I guess everybody will happy with my new status..But, it will be extended question to ask.."Bila hari besarnya? " or "konpem ke nak wat raya cina nanti?". Whateva pon, everybody shud be here during my big day.

Aiseh, i wanna talk bout raya lalala..not about my coming soon big event. Kalo nak recall semula last time raya, lps je ofc hour , i walked lonely to pasar ramadhan which held at the back of Stesen bas tanjung. tapak 'chow kit' thn ni. Erm..sedih n bosan gak la jln sengsorang looking for wat juadah to santap everyday. But dia, year, i have 'dear' to accompany me almost every day, together searching for alternative lauk or some juice. Dalam duk hari2 jln2 kat org ramai, bosan gak, so pegi la akan kami bertiga, + za kat benteng. Aktivitas nya ialah bergambo-gambo.

Al lantakla for those yg kenal n nmpk kami. "Ader aku kisah..?"

2nd Anniversary with KNSB(4th September 2008)

Target aku dh tercapai. At least nak stay sini 2 tahun. Tak tahu la nak kata unfortunately or fortunately ker, yg pasti aku dah kene bond 3 thn, tp balance 2 tahun lagi. Baru je plan nak angkat kaki intai chances dlm gomen sector lak. Takdir rezeki aku masih di sini. Ketentuan Allah adalah yang terbaik dalam menduga hambaNya. Jadi, go on Tuan Norlida. Aja! Bbasya!! Sometimes terfikir, keputusan aku pegi j2ee bootcamp tu adalah satu kesilapan besar! Tp mana mungkin nk fikir the way like dat. Berdosa. Kalo tak, xkan la aku dpt kenal kawan se best Linda, Maria, Aina, Ikin dll.

Anis Came To Sepang To See Her Nenek

And they came to sepang to see her nenek..she is so so cute! video Ni keadaan masa kenduri, rasanya ni la kenduri plg meriah aku prh attend. Punya la ramai org dr pg till lwt mlm x henti2. Jemputan dr 4 department. Actually, 3 dept KLIA, 1 ofc their mum. video Wokeh, nk blk daaa.. video video Ni lakonan sengal bila dah sampai..harap pendam2kan rsa menyampah anda dalam hati. Sbb minah tu sorg terpengaruh dgn vclip2 vacation tuk T. whateva minah ni buat, ader bau2 vclip ct sket..tu yg sengal semaacam je tuh.. video Al-kisahnya, turun je tangga arrival hall kat 'KTiA' ni, berlambak press kat luar mcm berpusu-pusu gitu. Aku rsa im still Tuan Norlida lg..still nobody not somebody..ahaha..so, gerangan celbrity manakah yg turun flight gak ni..terkinja-kinja akan aku silau kiri kanan blkg dpn. Td cuma nmpk few mat salleh aje kat seat vip. Mat2 Salleh mnkah itu? Bkn Tom Cruise pon, bkn Keanu Reeves pon..Dalam duk tunggu beg, ic..rupanya aku seflight dgn Piala Pusingan Monsun Cup! Ceh. ke-ma-in laigi liputannya..duk silau2 aku kat situ, kang masuk paper or tv news kang nayer lak..
Pindah punya pindah letop-PC-letop, akhirnya dpt gok collect semula segala pix n vclip2 aku..sayang wooo..bkn sng nk shooting moment2 tu..Ni start nak longgok semula kenangan2 yg ada..Bording kul 9.35am. OK la x awal sgt. Sempat la nk mekap2. Lgpon jarak just 2 mnts je. Oh hlg plk gmbo Datuk Mazlina yg kbtln same flight dgn kami. Smpt bermesra dgn my sis yg peramah over tuh. Aiyak, dah bnyk gmbo bertindan. Ni yg maleh nak zip sgt ni. Eh! Dah jumpa..Mulus sungguh kulit dia.. video Ni on the way nk gi kenduri Ikin kat Sepang. Ikin ni anak sedara Abg Ariff. Awal2nya mmg bisu la video ni coz x reti nk on sound. Biasa la, cam olympus pinjam( dr bro Awang )..hehe. x sempat nk explore sumer..quite big jugok size video ni. the 1st one no up to 18M! video Yang 2nd one ni whateva la..video2 gtl amik on fly..Seat Abg Arif n Along jauh sgt..Chek x mboh duk tepi tingkap, serun katanya.Tgk depan je la dia. he he he. Serun jugok time kona. video 3rd, lagi sambungan ...yoo udah sampai ler... almost 1 hour to reach KL by MAS boeing 373. gegar2 time mendarat..

1st year with KNSB

Monday, September 3rd, 2007
1st Anniversary ~ 4 September 2007. Genap la staung ambe khijje sinning(KNSB). Tp x really staung gok sbb g nutut j2ee dkt stengoh taung gk d bushnet. Time boh besor sebut je java..debbor dup dap dub dap sokmo sambil jetik2 tgn P bwh meja meeting. 2 kali btukor supervisor..macang2 jenih boh aku kene folo. Pahit manis staung duk sining dok waser plok nok wetti.

Plan B ofc krimnet.

Sunday, February 18th, 2007

Entry ni aku create masa kebuhsanan yg amat menunggu seuatu kat ofc krimnet. Kalu ku tau depa lmbt cenggini..nescaya aku x dtg awal seberia ni..huh.fed up giler. dah la cancel plan nk g sekayu ngan family semata-mata ade hal kat ofc. skali depa ni lengah2 plak..eee..geram seh…arghh..duk kat umah pon dh mcm nak melekat kat bantal je..argh..bengang..dah la esok wajib meeting. once decide dh x nak join trip..mls la nk dgr psl tuh. commit x commit..dh la bnyk hal x settl lg nih..lbh2 lg klinik n doktor yg aku tuju2 tu…ni dh masuk time lunch..alamat pukul 2 lak la..pebenda la doktor masuk klinik kol 10.30..rest lama2..nk umpa punye la ssh.sib baik dpt gak beli tket bas even bas tambahan..huwwaa..terbang rm40..janji sampai kl ontime.x sanggup nk escape kelas lama2…rindu seh..kat diorg

Gerhana matahari @Krimnet 12.22pm 6 August 07

Clear

One Response to “Gerhana matahari @Krimnet 12.22pm 6 August 07”

  1. Rogue Says:

    Cool.. never see this in my life, before.. good pic, sis

Everything goes wrong

Wednesday, December 13th, 2006

Kemareng la..kang maing kelam kabut lagi hidup ambe. Molek siap comey doh nok gi kijje, tetiba lipstik silkygirl ashley pink ambe tercoteng plok kat tudung. obvious sgt sapa kene tuko paka tudung laing. Tp x matching sgt. Huwwaaa..Dang spt yg dijangka mmg rosok la mood sehari tu. Dalang sibuk wak kijeáng yang blambok lana tu, kene plok naik miting management wakili S/ware Dept. Doh la report x complete. Last minik plok tu. Lps je present, ambe x selera la nok tggu deme ni ‘berdiskusi’, mitok izing tubik miting awal pasa bnyk kijeáng lg nok wak. And then, dpt plok kol kene g juppe user kat PPR. Walaupun decide doh ambe kene lepaskan projek ni ke org lain, kene gok ngadap En.D PPR nok kabbo psl requirement projek. Tetiba la plok bos dulu2 d Kajang ym ajok bisnes. Allahai, time2 aku srabut ni la seme hal nok mari bolo’ dlm paler otok ni. Booking kete KNSB xdok plok org leh approve. Dpt plok kol dr Bro A ader prob. Mmg x dang nok mmikir. Punoh doh planning nok g spital lwt mok En.E. Blk2 ofc dkt kul 2. Alu balik sib baik la dok terlanggor pocik beskal. Ader ke mari litah dpn aku tiba2 tgh molek aku nok pereh minyok nok gi tah roundabout beloh kanan. Dohla tubik2 pagor je jln berbukit. Mata ni dok perati kete hala mari dr blakang. Hayya… Otok jd penuh input br dpt td sdgkan perut duk ggendang lapor do’oh. Abis je kekoh kepok lekor goreng 2 rial baru g smayang lohor and continue kijje. Tp seme jd celaru dok leh nok mikir. Projek oh projek yang bersusun..bertindih tindan..syukur lagi la dang smayang ang makan…Hari yg sgt x beh, paka x kene tetiba kene ngadap ramai org…uduhnye rasa…

Khas Dariku Buatmu Sahabat

Monday, December 11th, 2006

Yunida_tag_copy_2

Jauh di sudut hati… Ku terharu dan sentiasa mengagumimu Akan ketulusan hatimu Sepanjang persahabatan ini Aku sentiasa menyanjungi Ketinggian keperibadian Serta menghormatimu… Banyak yang kita lalui bersama Pahit manis kenangan Sepanjang persahabatan yang terjalin Sungguh bermakna buatku.. Izinkan aku merakamkan kemaafan kiranya ada Mungkin mengguris hatimu Namun tak ku sengajakan..

Ikhlas,

Ayuti

KMM in memory

Thursday, November 30th, 2006

Tetiba teringat zaman matrikulasi di KMM,Londang,melaka. a.k.a london, malaysia.masa sem 3 aku duk melangut kat tingkat asrama blok B4 kalo x silap.maka ternmpklah cik maslinda, lacturer programming blk ke asrama.punya la syok dia jln sampai terlepas blok yg diduduki..tetiba dia patah blk.n aku x nmpk dia tersenym sorg ke x bcoz lokasi aku yg lbh tggi. ni mesti angau pk si buah hati..ahaks..sbb time tu ader desus desas yg dia ni D.A.P. cun orgnya.mcm model iklan..n wara’sungguh penampilannya.lembut tutur katanya. tp malangnya dia buat dono je time dia tahu aku ’sekapal’ dgnya. rupanya org wakaf mempelam je.dia tegur aku pun lps aku dh jd star valley ball n kami layak ke final.go! Fighting!! ingt plak dia muka aku ni yg prnh buat frenly game dgn geng2 lacturers. x prnh ter pk plak bola tmpt tu leh ‘mesra’ ngan tgn aku. sejenis bola yg prnh aku phobia. rendah bkn sbrg rndh..sbb semangat juang aku tggi.ahaks! kalo x masakan depa blh terbeliak mata bila aku beregu ngan arin blh beat semua team regu wanita KMM.bknnya seronok pon tgk cik lacturer kimia aku rebah time bls service aku..mmg x seronok..tp apakan daya..aku ngan arin terlalu serasi dlm court.ngeh3! yg bestnya sbb bidang terjun ni sajer suka2 masuk tournament badminton dpt tepukan gemuruh lps mng.hmmm..meleret senyuman. teruja dgn kata2 roomate,zalia..why dont we try all the best dlm setiap tournament?mana tau ader rezeki. lps tu,kitorg kumpul org buat team nasyid! ayyak! suara level blk air je ni. no hal pujuk zalia.kalo combined ramai2..harmoni la suara2 sumbang kami. akibat selalu duet ngan zalia time basuh baju or bersiram..keyakinan dtg juga. cukup je ahli group, pk plk costume n lagu. persetujuan d capai utk setup lab coat+kain n tudung htm. idea yg agk freak!janji x prototype. setup plak keadaan pentas ala2 kucar-lanar sbb tema lgu psl perang. lagu kumpulan now see heart berkumandang. dgn ubahsuai para musicians x akan diktiraf mcm fairuz, zalia n Asheeq,farah farhan!

c/o: "anak2 kecil menggongcangkan ibunya.. yang lemah longlai x lagi bernyawa jeritan suara, batinnya…. x siapa mendengarnya…."

bkn saja waktu atas pentas tu, sampaikan hr ni..tubuh akan meremang mengalunkan bait2 corus tu. mlm penyampaian hadiah pemenang,semua x nak naik pentas.sbb x cayer dpt 3rd place dr 12 group yg bertanding. ingt saguhati jek.so,semua x prepare pakai lawa2. last2 suliana jugak kene paksa angkut hamper..dgn tudung htm yg x di iron tu..ngeh3! you r right, Zalia! kita mmg BOLEH! atas kata2 semangat tu jugak, aku blh jadi naib juara carom terbuka wanita. join senyap2 je coz x nak geng2 aku yg poyo tu dtg buat kacau. hlg fokus aku nnt. camaner leh kalah tipis ngan junior lak nih..aduh..bengkek!x pe la..maggi dlm hamper tu sama jenis je kan. blh la alas perut seminggu.hehe malunya kalah dgn junior, aku blk bilik cam tu jek.isk2!! nasib baik ader la insan2 prihatin yg g hantar hadiah kemenangan kat bilik.thanx! Indahnya zaman remaja.buat je apa yg disuka.yg penting jgn lepaskan peluang di dpn mata. Jgn mati sebelum ajal.dan cuba lah jadi pemenang. kalau x mng pun jd org yg kalah bermaruah.

~Aku ingin bersama-samanya~

Monday, November 27th, 2006

Image318cctag_copy

Ketika tunas ini tumbuh Serupa tubuh yang mengakar Setiap nafas yang terhembus Adalah kata Angan, debur dan emosi Bersatu dalam sebuah perpautan Tangan kita terikat Lidah kita menyatu Maka setiap apa yang terucap Adalah sabda pendita ratu Ah, luar itu pasir Luar itu debu Hanya angin yang meniup saja Lalu hilang tak ada Tapi kita tetap menari Menari cuma kita yang tau Jiwa ini tandus Bukan itu saja Bahkan akan kita bawa semua Kerna kita Adalah satu

My life will go ‘ong’

Monday, November 20th, 2006

Finally, blk jugok aku ke tepak tupoh daroh@tanoh air lps lama merantau. hjt ati nok gok rasa udara di utara plok. d penang ke. tp lakoh ku diikat.alamat blk kg je la. Puas rasanya dpt hidup disamping insan tersayang. Duk umoh sdiri lg free.. Pening doh nok berasok dlm dlm lrt.

2 mggu duk sini aku mkn sgguh2..rindu la ke mknn2 faveret d trg ning. lama x pekene kuey tiaw sup kedai no.18 psr pyg, mihun+nasi dagang, nasi aym n tom yam mocik kat bus stand. roti canai telur kuah kari ke..slurp..bestnya. dok sama nge tmpt lain. 3kg naik mendadak.nasib baik bln puasa menjelma..maintain la. after raya..patang ader peluang je misti nk gok ke fud court psr pyg.

3 bln keje @Krim Nw..bz nya dgn projek x sdr cptnya masa berlalu. Mcm2 xprience baru dilalui.Kene jd naqibah la..dpn2 staf2 pempuan ok lg..ini..depan semua..adoi..nasib baik practice..x nmpk sgt la ‘kecutnya’. dlm sebulan tazkirah d bln puasa,4 kali gak aku lontarkan pndapat,share cerita dpn seme siap ade big boh..walopon aku staf baru..kene la expose gak..so that they knows..im not static.ngeh3!dlm kecut2 tu..paksa gak diri..be brave.be strong. Aja! BBasya!!

Dpt plok geng nge Sal,muni n pi, na.Hmm..seme ok n very2 nice. Sal ni ala2 ayuti gok.baik n lurus.tggi. meriah je time plan g mkn or window shopping sama2. Since Muni n Pi dll kene kije under Skali..tggal aku nge sal je la congok2. Sharing everything. Diselangi dgn gelagat Sepul yg bnyk songeh n bz body. What eva pun..terhibur la jugok walopon pressure dgn tugasan yg bersusun. Canggung gok nk consentrate time bdk freak 2 org tu mari skodeng.

Im getting overloaded

Sunday, November 19th, 2006

kucar lanar paler otok..stress

WANITA: Akal setipis rambutnya

Sunday, November 19th, 2006

Jangankan lelaki biasa, Nabi pun terasa sunyi tanpa wanita Tanpa mereka,hati,fikiran,dan perasaan lelaki akan resah Masih mencari walaupun ada segalanya Apa yang ada dalam syurga, namun Adam tetap rindukan Hawa Pada wanitalah lelaki memanggil ibu,isteri atau pun puteri Dijadikan wanita dari tulang rusuk yang bengkok untuk diluruskan oleh lelaki Tapi kalau sendiri tidak lurus, Mana mungkin kayu yang bengkok menghasilkan bayang-bayang yang lurus Luruskan wanita dengan di jalan yang ditunjukkan Allah Didiklah mereka dengan panduan dari-Nya Janganlah cuba menjinakkan mereka dengan harta kerana nantinya mereka semakin liar Jangan menghiburkan mereka dengan kecantikan nantinya mereka semakin menderita Yang sementara itu tidak dapt menyelesaikan masalh Kenalkan mereka kepda Allah, Zat yang kekal Di situ punca bagi kekuatan dunia Akal setipis rambutnya Tebalkan ia dengan ilmu Hati serapuh kaca Kuatkanlah dengan iman Perasaan selembut sutera Hiasilah ia dengan akhlak Suburkan ia kerana dari situlah nanti mereka akan lihat nilaian dan keadilan Tuhan Bisikkan ke telinga mereka bahawa kelembutan bukan satu kelemahan Ia bukan diskriminasi Tuhan Wanita yang lupa hakikat kejadiannya Pasti tak terhibur dan tak menghiburkan Tanpa ilmu,iman dan akhlak mereka tak akan lurus bahkan akan membengkok Itulah akibatnya andai wanita tak kenal Tuhannya Apabila wanita derhaka dunia lelaki akan huru-hara LELAKI PULA JANGANLAH MENGHARAPKAN ketaatan tapi binalah kepimpinan Pastikan sebelum meminpin wanita menuju Ilahi pimpinlah dirinya sendiri kepadaNya Jinakkan diri kepada Allah nescaya akan jinakkan segala-galanya dibawah pimpinanmu JANGANLAH MENGHARAPKAN ISTERI SEMULIA FATIMAH AZ-ZAHRA ANDAI PERIBADIMU TAK SEHEBAT SAIDINA ALI KARAMALLAH WAJHAH

Wanita Suci

Sunday, November 19th, 2006

Wanita Suci Mungkin aku memang tak romantis, tapi siapa peduli karena toh kau tak mengenalku dan memang tak perlu mengenalku. Bagiku kau bukan bunga, tak mampu aku samakan mu dengan bunga-bunga terindah dan terharum sekalipun. Bagiku manusia adalah makhluk terindah, tersempurna, tertinggi. Bagiku dirimu salah satu manusia terindah, tersempurna, tertinggi karenanya kau tak membutuhkan persamaan.

Wanita Suci Jangan pernah kau biarkan aku menatapmu penuh, karena itu akan membuatku mengingatmu. Berarti memenuhi kepalaku dengan inginkanmu. Berimbas pada tersusunnya gambarmu dalam tiap dinding khayalku. Membuatku inginkanmu sepenuh hati, seluruh jiwa, sesemangat mentari. Kasihani dirimu jika harus hadir dalam khayalku yang masih penuh dengan lumpur, dirimu terlalu suci.

Wanita Suci Berdua menghabiskan waktu denganmu bagaikan mimpi tak berujung, ada ingin tapi tak ada henti. Menyentuhmu merupakan ingin diri, berkelebat selalu, meski ujung penutupmu pun tak pernah berani kusentuh. Jangan pernah kalah dengan mimpi dan inginku karena sucimu, indahmu kau pertaruhkan. Mungkin kau tak peduli, tapi kau hanya akan menjadi wanita biasa dihadapanku bila kau kalah, tak lebih dari wanita biasa.

Wanita Suci Jangan pernah kau tatapku penuh, bahkan kau tak perlu lirikkan matamu untuk melihatku. Bukan karena aku terlalu indah, tetapi karena aku seorang manipulator. Aku biasa memakaikan topeng keindahan pada wajah burukku, mengenakan pakaian sutra emas, meniru laku para rahib, meski hatiku lebih kotor dari kubangan lumpur. Kau memang suci, tetapi masih sangat mungkin kau termanipulasi karena toh kau hanya manusia-hanya wanita, meskipun kau wanita suci.

Wanita Suci Beri sepenuh diri pada dia sang lelaki suci yang dengan sepenuh diri bawamu pada Tuhan. Untuknya dirimu ada, itu kata otakku, terukir dalam kitab suci, tak perlu pikir lagi. Tunggu sang lelaki suci menjemputmu dalam rangkaian khitbah dan akad. Atau kejar sang lelaki suci, itu adalah hakmu, seperti dicontohkan ibunda Khadijah. Jangan ada ragu, jangan ada malu, semua terukir dalam kitab suci.

Wanita Suci Bariskan harapmu pada istiqarah sepenuh arti ikhlash. Relakan Tuhan pilihkan lelaki suci bagimu, mungkin sekarang atau nanti bahkan mungkin tak ada sampai kau mati. Mungkin itu berarti dirimu terlalu suci untuk semua lelaki di alam permainan saat ini. Mungkin lelaki suci itu menanti di istana kekalmu yang kau bangun dengan seluruh kekhusyu’an ibadah.

Wanita Suci Pilihan Tuhan tak selalu seindah inginmu, tapi itulah pilihan-Nya. Tak ada yang lebih baik dari pilihan Tuhan. Mungkin kebaikan itu bukan pada lelaki terpilih itu, melainkan pada jalan yang kau pilih, seperti kisah seorang wanita suci dimasa lalu yang meminta ke-Islam- an sebagai mahar pernikahan. Atau mungkin kebaikan itu terletak pada keikhlashanmu menerima keputusan Sang Kekasih Tertinggi, Kekasih tempat kita (seharusnya) memberi semua cinta dan menerima cinta yang tak terhingga dalam tiap detik hidup kita..

GABS in memory

Sunday, November 19th, 2006

Salam Norlida,

I am happy to hear from you again. We indeed miss you and your dedicated attitude to achieve task. You have indeed contributed a lot during your relatively short stay with GABS.

Yes indeed we are getting busier with time. I am now active to secure more projects for GABS and Inshallah we will hear good news after Raya. The atmosphere of the office remains friendly and everyone seems to be happy and contributing to the well being of the company.

I can feel from your email that you are quite overloaded. I am pretty confident that you can handle the load and excel as you proved so during your stay at GABS. I am sure that you will be also able to adapt with the new environment. However I admit that you might not find the same attitude from people. I am working hard and sacrificing a lot to keep GABS a pleasant place for its employees. I always consider that human resources and people are the most valuable asset in the company. I care about them as much as I care about the business itself. Luckily I find a guy like Fendi to help me in my journey to build a strong and professional company.

On the hand I would like to inform you that the doors of GABS are open for you anytime you decide to return or in case you current situation change. We will be always proud of you being a part of our time.

Finally I wish you and your family a very happy and prosperous holiday. Salamat Hari Raya Aidul Fitri. Maaf Zahir Dan Batin. I will be heading to Lebanon.

InshaAllah the coming week end to celebrate the holiday with family and relative.

Best regards,

Rabih Daher,

Chief Executive Officer

GABS TELECOMMUNICATIONS

Tel: (603) 2681 52327

(fax) : (603) 2681 5233

Mobile : (6012) 317 6560

Sampai di sini..

Wednesday, August 23rd, 2006

Countdown tinggal lg seminggu aku kat sini..gabs telecommunication sdn bhd..aku harus pergi..ooo..sedihnya..utk berjauhan dgn korangs…rabih yg baik hati,fendi my boss yg sgt2 budiman,lim yg suka usik2 aku lately, p.ya..member seblah yg bnyk hal..tmpt bercerita n tmpt gaduh..,sahar yg nakal tp meced..k.misah, nisa’, hairil…alif…dll…kenang daku dlm doa korang..

Rutin harian..

Wednesday, May 31st, 2006

Bunyi alarm hset..eee..malasnye nak bangun awal-awal.Ngantuk betul la.Kadang peram lagi tunggu akak ipar sound baru la hegeh-hegeh masuk bilik air. Tupun kdg terlelap dalam tu.Ngeh3!Tak senonoh betul.Tunaikan kewajipan, then start bersiap. Alas bedak 1 minit, calit compact powder suku minit, eye shadow sket, blusher sket, and finish with lipstik.Time pakai tudung abang mesti dah start kete. Tu maksudnya kene la tet sana tet sini lagi laju. Huhu, pepehal pun kene gak sapu lantai bilik walaupun beberapa seconds.Mesti kiss baby Anis Syuhada before keluar.Geram betul.Cubit kang!Get in the car..mesti dengar celoteh apek gitu2 dlm ERA. Rencah yang paling bagus untuk memulakan hari anda.Mesti Ceria dan bersemangat waja nak pegi office.Part kene Q kat lrt paling buhsan.Hari ni je entah train yang ke-5 or 6th baru dapat gerak ke destinasi.Dah delay twenty mnts.Tak tergamak aku nak nak bersesak dalam tu.Bak kata bahse ibunda aku..Dokleh Nok Ttohok!Apatah lagi aku sebagai perempuan ni.Saiz tak berapa besar pulak tu.Benci tahap cipan betul kalu kene himpit.Himpit2 gak, tapi harap2 peluh orang lain tak lekat kat aku. Kalau tak sia-sia je aku pakai perfume.Lalu plak kat New Village tu.Macam2 bau la ade along the way to the Bangunan Yayasan.Yang sedap dan yang masam.Silih berganti.Kadang buat aku nak termuntah walaupun bau tu datang daripada food stall.Kalau pakai flet sandal tu boleh la jalan laju2.Within 15 mnts dah sampai kat entrance.Kalau tak mahunya more than 20 mnts.On 16th floor..kene sign in dulu baru la nak menyuap juadah pagi.

Kepulangan yang dinanti

Monday, June 27th, 2005

Tinggal lagi 3 hari nak stay kat company ni..Aku akan kembali ke tempat tumpah darah. Bukan menyerah kalah tetapi mengumpul lebih kekuatan. Mungkin tak dpt meneruskan matlamat di sini but this is the first important starter point. Sepanjang 5 bulan mencari jawapan dan makna perjuangan dalam mengejar sebuah cita-cita. Arghhh..peritnya. Habis je 3 buah buku motivasi Dr. HM Tuah Iskandar..rasanya jawapan sudah ada dalam diri. Kejayaan yang hakiki adalah sesuatu yang subjektif. Cuma adunan kekuatan dalaman diri belum cukup untuk merealisasikan hasrat dan azam. Dan tuntutan terhadap perkara yang lebih utama harus didahulukan.

Peringatan Buat Diri

Thursday, April 28th, 2005 Time2 down, entry yg mcm ni aku perlukan. Duk baca ulang2. Sampai ht terawat..

KENAPA AKU DIUJI?

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telahmenguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta." - Surah Al-Ankabut ayat 2-3 -

KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." - Surah Al-Baqarah ayat 216 -

KENAPA UJIAN SEBERAT INI?

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya." - Surah Al-Baqarah ayat 286 -

RASA FRUST?

"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman." - Surah Al-Imran ayat 139 -

BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah- daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan)." - Surah Ali-Imran ayat 200 -

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk" - Surah Al-Baqarah ayat 45 -

APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI?

"Sesungguhnya Allah telah membeli dr org2 mu’min, diri, harta mereka dengan mmberikan syurga utk mereka… … - Surah At-Taubah ayat 111 -

KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?

"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain drpd-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal." - Surah At-Taubah ayat 129 -

AKU TAK DAPAT TAHAN!!!

"…dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yg kafir." - Surah Yusuf ayat 12 -

About Mr.Dear

Someone has requested me to write about my love. He he he. Wat to story.. Tulis je ar rentetan kisah kami.. Permulaan At the early stage.. dia x berani sgt nak kacau aku..sbbnya aku ngadap monitor je manjang. kurang sgt nk bermesra dgn makhluk2 dalam tuh. mmg la dear, aku bnyk sungguh keje..err ye ker ek..x silap aku, bru dpt pojek siskom start bln 4/08 kot. yg aku bz manjang tu watpe ek..tah ler..hehe. Dear rpt dgn few girls lain, tp aku x pueh ht btol bl ader yg gtl gosipkan aku dgn dear. so childish! Siyes sshnya nak coretkan perasaan ttg dear. Semuanya dirasakan dlm ht je. Naper aku suka dia?Naper ek..asalnya mayb sbb tgk dia ringan tulang. pastu matang gak la. lagi, ader sentimen english2 sket..ehehe..mmg taste aku cenggini..pastu tgk pd fresnter dia, aku content2 bout brain la..psicology la..means dat, he's not calang2 org gak kot.. erm lagi..dia cool. sbb dia cool, beku la aku salu malu sendiri bila nk khianat/usik dia..takut dia buat dek je..adey..tp turning point nya ialah pertama kali aku 'dengar' ckp lelaki. dia ader advice aku psl something agk big matter. biasa ssh gak nk dgr ckp sebarang lelaki ni. apatah lg yg x phm situation aku. sjk dlu gak mmg aku dah set in mind, aku hanya leh terima calon hubby someone yg aku leh dgr kata..sbb suami ni utk ditaati..kalo jns yg aku suka duk argue manjang mcm en.F tu..ssh la kan.x suka org over confident. Origami One day, mr.dear study how to do origami. tgk2 sample on internet. mcm2 pesen.katak la, ape la, mcm2 la. dear choose the simplest one to tiru.he3.nk suh aku buat gak, hampeh aku x reti. dear mntk opinion aku. lastly, dear buat seekor burung. burung ke angsa ek..tah ler..spesis tu la. dear buat 2 ekor. dear bg kat aku seekor. yg x cantek punye. yg cantek punye dear, dear color cantek2. n put on his monitor. then, bila seme org dh blah blk, yg sekor lg dear bg tu, aku color ikut selera aku lak..then, dgn tah pape perasaan aku ni, aku pegi ltk burung origami tu dkt dgn dear punya ats monitor tu. hik3! lantak la pe yg dear nk pk or ask..hehe Rupenye dear bgtau, ramai yg persoal bout both of origami bird tu. Dear senyum2 sipu2 siput xtau nk jwb. Dugaan As time moved on, makin bnyk lak dugaannya. Sjk awal lg. awal2nya, we hv decided to keep our secret relationship to all. Except sorg, En.D. Then, dear rsa bersalah dkt kwn2 baik dia, baki 3 org lg. Lps sorg-sorg dear bgtau. Kdg mcm x puas ht gak ler. Dear x keep secret btl2. Tp nk wat camner, kwn2 baik dia, dia yg tau cmne nk jga ht member2. Dlm pd duk rahsia2 tu, mcm2 keadaan yg menyeksakan. Yg menguji perasaan n rahsia yg tersimpan. Mn x nya, nk jga nama dear n also hub dgn kwn2. Memba2 mcm prejudis je dgn dear. Hanya kerana dear dh x rpt sgt dgn jiran tu yg sorg. Ape kellas, kwn la dgn semua. Aku suka dear bergaul dgn ramai2 lelaki instead of kwn dgn sorg 2 je. x rock ar gituh. tah ler..mcm budus je kalu nk explain all bout dat kat sini. let it be. hanya aku n dear phm wat we hv we going tru so far. Ada yg x setuju dgn ikatan hati kami(ayt poyos), mula nk api2kan aku n 'advice' mcm2. advice la sgt.sbb ade sesuatu i sebalik advice tu.biarlah.. Lps engaged pun lg teruk rasanya. One by one dtg menguji hub kami. Letey sgt. Letey bertunang x abis2 lg. Habis dugaan dr luar, x henti2 lak dugaan dr dalaman. Kata Mr.Dear, too many challenge n obstacle in our job, task n surrounding. we can go through beyond it together. even it almost make us down like a flying bird. i will ur wingman. protect n stand beside u. Dulu vs Skrg Dulu, aku cool je. ttp yakin dgn hubungan kami. Tak ader ape sgt aku nk risaukan. Mcm yg angah ckp, selagi ader Jujur, Ikhlas, Trust & Respect. Sbb tu sejauh mana pun aku dr dia, aku ttp cool. Tapi, skrg ni..day by day..bila dia jauh, aku jd mcm takut je. Bkn sbb pe..tp sbb ader je phk2 yg nak kenakan aku..salu buat aku pressure. Lg aku sabar, lg diorg bermaharajalela. Takpe la selagi aku blh thn, aku thn. Selebihnya serahkan sajer pd Yang Maha Esa. Aku hanya nk wat keje aku. Takde masa la nk lyn all the bullshit things. Biar pun semua masalah/ujian dtg dgn keadaan dh jd bersimpang siur n kait mengait, aku ttp aku yg sama. Aku x sembunyikan apa2 yg betul. Tu yg pasti dlm diri aku pegang selama ni. Berkata benarlah biarpun pahit. Hakikat tu lah yg menjadikan sosial life aku kacau bilau. Nasib la labu... The best part, aku suka sgt dia pggl aku sweetheart! hehe..

Cinta Tak Berganti

Thursday, April 21st, 2005 Lagu ni gak time tgh jiwang ngan 1st bf. Segalanya dh berlalu.

Biarkanlah resah sayang Sukar ku lalui Buat ku berduka

* Kenangkanlah oh semalam Walau cinta dikunci Janji tak ku lupa

** Tak daya ku halangi Tak ku cuba jauhi Tetap di sini Terus menanti

Reff #

Ikrar kita mengharungi badai sakti Mencari sinar kasih suci Walaupun nafas ku ini pasti terhenti Jangan pula ada sangsi lubuk hati Percaya cinta tiada ganti Kau yang ku cari Kaulah kasih ke akhir hayat nanti

Intelligent . Data . Application

Waiting for launching on 1st October 2008. Even ni pojek group h.o.d sendiri together with taufiq,zam n muni, aku involve gak scra x langsung. Kalu aku x involve pon, nama aku ttp diinvolvekan jugak. kui3..bkn salah aku ataupun mana2 ibu yang mengandung. Cuma my parents dah pk dah, ending nama aku ader comercial value in IT technologies.. ;p. Don't be jealous. IDA can stands for; 1. IDA = Issues Deliberation Australia America 2. In Defense of Animals (IDA) 3. Initial Drift Australia 4. and ect. Intelligent Data Application were named after me just like wat my boss was joking. It was just because he need the unique product name instead of IDE (forgot). The first product was managed by myself is d-IDA. demographic Inteligent Data Application. Using geographical maps as main method to access reports sumarry and whatsoever. Pe dah aku melalut ni. Mls ar nk citer bout produk. baik aku g wat marketing. muehehee..hopefully dptla duit raya lebih.kui3..

Oppa suh hapal

Erk..adey..kene nyanyi ker? dah nyanyi sket2..hehe..x ingt lirik ler dear.

Ah ~ Dangun song

Na Bogoshipne? (dan-gun)

Na saang gak han nee? (dan-gun)

I love you, you love me

Dan-gun (3x)

Na joahhane?(dan-gun)

Na sarang ha ne? (dan-gun)

I love you, you love me

Dan-gun (3x)

Nuh byunha jima (dan-gun)

Uhn jaeKaji na

Jo wahae jo wahae

Ddhaeloonuun Jjajunnago

Dhaeloonuun himdulloodonoae gutae uhnjaenka uushgo innun nal sang-gakhae

Ddhaeloonuun sulpujigo

Ddhaeloonuun waelowodo

Noae gutae uhnjaenaa ham Kae hanum ha nul sanggakhae

Nih translation dia..

Of course song

Do u miss me? Of course

Do you love me? Of course

I love you , you love me

Of course 3X

Do u think of me? Of course

Don’t even change, of course

Forever n ever

I like u, I like u

even though at times its difficult

always think of me,

who’ll always be smiling by your side

even though at times you feel sad

even though at times its lonely

always think of me,

who’ll always be with you

Bells are ringing..

Am I at the point in life where I keep getting wedding invitations and it seems as though all my friends are getting married one by one? Here this is my wits end thinking which outfit to wear and instead of driving myself up the wall I end up wearing the same thing to most of the functions, if not all? Then my mind goes into playback mode and I realise few years have gone by and I have been a serial dater. I wonder why you didn’t end up with any one of the person I dated. I know what went wrong..somewhere the clock is ticking... 27th March 2007, I prayed for my future in front of surprised birthday cake, frens..I wanna end up my single life with someone within this beautiful year;2007 with my 27th years young! But now, I will never ask; Who sees the small child in me, and Who looks for the divine potential of me, who could see my inside out aura…coz Allah SWT just sent you directly to my heart n soul at the bestest time. I/we went tru engagement ceremony with smooth and proper planning even in 2 rushing weeks. It such a really3 tired momment i guess. To tell the truth, just me n my 2nd sister preparing all of dat!Also dear contributed all the way in surveying materials needed. Thanx a lot! I really appreciated it and u never knew, dat i really need ur support n commitment, n successfully you did! Although I wanna make the hantarans all done by myself, but my sister really wanna look great n sweet with her touch. Somehow, after being veto-d previously, sis has agreed to let me “do” the flower, ribbons setup of hantaran for my engagement. But it designed with my sorted of ideas.Oh, not really, actually the 'ciplak' ideas from websites. ;p im not creative enuf in arts & design. Dear's frens was impressed enuf with my looks. Marvelous!, said dear. Great for Pak Teh's skill. Also my nephew, Angah n brother Awang with their courtesy of the such a great n nice photos. I was a lil bored over the weekend and weekdays night. So, day by day, i do some 'research' n now have some list of wedding preparation planning ideas.

After sitting down for the budget “discussion” of the wedding, getting married on the tentative date of (still in secret) is far fetch. It is too costly against yours truly current earnings. Why must the celebration of spending the rest of your life with the one u love be too costly?

Im beginning to hate weddings. This aint good.

between 2 lines

Allahuakbar... Janji Allah tetap benar.. Saya sentiasa merasainya... Rasanya tidak tahu lagi bagaimana untuk bersyukur dengan segala nikmat yang Dicurahkan kepada hambaNya. Namun, kegembiraan datang bersama ujian. Dari situ, dapat diukur sedalam mana iman kita.. ------------------------ Hitam2 si tampuk manggis Biarpun hitam dipandang manis... Ni khas buat my dear..hehe..siapa sangka; dia yang jarang sekali berkomunikasi dgn aku pd awalnya, kini bakal menjadi suami.InsyaAllah dengan izin Yang Maha Kuasa. Love at the first sight mmg manis, seperti bulan jatuh ke riba. Tu bagi si dear, bagi aku, lain pula ceritanya. Susah untuk digambarkan dengan kata-kata.