Ada apa dengan produk kolagen


Bila nak create new entry, asyik teralit membaca jer. Perkembangan rakan2 ttc, psl politics, make over updates, dan mcm2. Rakan2 ttc ader yg dah pregnant, tak kurang juga yang angkat bendera putih. Give up. Ya Allah buka kan lah pintu2 hati kami untuk tidak berputus asa dengan rahmatmu. Buat Hikari, a BIG congrates to you. Hopefully, ak happy sampai dapat baby. If something bad happens next, we should positive. Allah Maha Menguji. Yang penting kita kene bersedia mental fizikal. Bila adanya kelahiran pasti ada kematian. Cuma masanya kita tak tahu. Buat Julie pula, wake up dear. Allah sangat sayang kamu. Allah tidak suka hambaNya yg berputus asa.(Padahal memujuk hati sendiri...) InsyaAllah akan tiba masanya untuk kamu juga. Untuk saya juga. 

Tak apalah belum dikurniakan anak lagi pun. Janji hati mesti bahagia. Janji suami masih setia. Kita orang perempuan, mesti kerja keras untuk 'mengikat' kasih suami dengan cara yang paling betul an sihat. Cewah. Pandai je mengayat. Jadi, bagi kita yang frust/sedih sebab tak ada anak lagi, kita kene cari kebahagiaan yang lain. Kene twist to something that make us happy. ala, pempuan, ape benda yg xleh buat hati happy, tp mcm2 benda. Pempuan tak bley dipisah dengan hal2 shoppings..kenapa wanita suka shops, sebab mereka suka cantik. Lihatla ape yg mereka shopkan tu kan. Takde benda melainkan untuk menjaga diri agar disayangi. (Suami saya pun pernah merungut saya suka sangat online shop. Sekali dengan bunyi mcm membazir jer. Tapi, ayat2 seterusnya sendiri b;h teka lah kan. ) 

Orang yang paling kaya ialah orang yang paling sihat. Bila sihat dan cantik, hati pun akan bahagia dan bersyukur atas anugerah Allah. Kalau tak cantik mana pun, kne bersyukur juga sebab masih ada insan yang menyayangi. Kita bukannya sebatang kara. Kan?

Jd, kalo dah penat sangat nak cari skincare yg cocok utk kulit kita(saya lah tu, fenat sungguh nak cari produk spya cantik mabeles..), kita kenelah fokus dari dalaman dulu. Baru lah akan terserlah ke luaran. Bersihkan hati, bersihkan sistem tubuh dalaman. Wanita dan kolagen, satu pergantungan yang nyata untuk memelihara diri.

Bagi wanita yang sentiasa ternanti-nantikan cahayamata pertama macam saya, perlu selective dalam memilih produk lebih2 lagi untuk dalaman. Kalau dah selalu makan produk panas, sampai bila nak conceive? Agak tertekan juga bila nak pilih produk yang selamat walaupun sudah termengandung nanti. Jika pilih produk yang selamat, bayi pun akan dapat manfaat sama atau mungkin lebih baik lagi.

Lihat dulu;


RM128
3 bln try masa tgh blaja @ U. Parut hilang. Segar. Tp, xde la perubahan tu sampai org puji ke haper..Alhamdulillah sehat2 sajer dan aktif bersukan hoki n belajor. Mahal ler nk consume..

Catalyst Collagen

RM59.90 - 15 saket
Sebulan = RM120. Mahal lg. Saya consume sekotak je. Last saket dah mls nk mkn. Yang pasti, benda alah ni membuatku 'membuang'. Mayb tindakan dia 'membersihkan' tangki saya yang selalu juga sembelit ni. Bagus la tu maknanya, bila tangki dah bersih baru lah hasilnya boleh nampak kan? Org yg consume berbulan-bulan bru blh cun and awets.
Cocoa Collagen Shake
Satu kotak yg besor ni cuma ade 10 paket. Besor juga 1 paket tu. Rege dia dlm Rm25.90 kot. Kalo sebulan dah dkt rm80. Mahal! Saya cuma try 1 kotak jer. Muak. Cari kolagen lain.


Cocoa Collagen Power Plus

Kat kotak dlm ruangan color biru tu ade statekan yang produk ni selamat dan tidak beracun mcm sesetengah produk..
RM59.90 utk 3 kotak!! 1 kotak ade 10 saket. Jd, 1 bln cuma rm60. MURAH kan! Org yg bijak membeli brg yg murah tapi bagus..cewah. Bagus ker?? 


If nak minum 2 sachet, please jgn amik malam. Dah ramai yg amik malam naik kg huhu. If nak amik 2 sachet sehari, please amik 1 sachet pg+1 sachet sebelum lunch atau kol 3-5 ptg gitu ... (arramak!)

Ini adalah antara kesan PALING BEST yang dijangka yang saya jumpa melalui mr.google;

Semua wanita berumur dari 20 tahun ke atas boleh mengamalkan pengambilan cocoa collagen ini.
Khasiat CCPP bagi yg dah berkahwin:-
  1. Menjadi SUPER POWER ...
  2. Mengetatkan vagina
  3. Yang monopous insyaallah ada pelincir
  4. Yang bermasalah dr segi pelincir insyaallah solve problem
  5. Hubungan suami isteri lebih intim ...(luar biasa .... Pempaham la segan lak)
  6. Yang dah bersalin, pinggul kembali kecik. Kemas .. tulang pinggul rapat. Biasa dh bersalin pinggul akan lebar.
  7. Tambah air susu bg yg menyusu
  8. Bantu mengecutkan rahim
  9. Repair rahim yang bermasalah. (utk cyst, fibroid jgn bergantung pd CCPP. Please dptkan rawatan doktor)
  10. Membantu mudah lekat (mengandung if dh smp rezeki insyaallah)
  11. Memperbetulkan kitaran haid yg lebih teratur
  12. Whole Body bertambah kemas/menarik/reshape
  13. Yang peha besar --> CCPP reshape size peha bertambah menarik
  14. Kulit cerah dari dalam
  15. Kulit mulus, gebu
  16. Jerawat less
  17. Parut jerawat insyaallah hilang
  18. Less jeragat
  19. Tenaga/ tak letih/ tak mengantuk
  20. Celahan pelipat (peha, ketiak, siku) semakin cerah
  21. Tumit pecah2 bertambah licin
  22. Less rambut gugur
  23. Body menggeleber lepas kurus ... push up balik
  24. Masalah resdung berkurangan .. leh sebat macam2...
  25. Hormon stabil
  26. Perjalanan darah lancar
  27. If high water retention .. leh turun kg
  28. Seimbang berat badan
  29. Mengenyangkan
  30. Kencing lawas
  31. Lebam bawah mata less
  32. Muka glowing 
  33. Hilang lenguh2 sendi
  34. Lancar penghadaman
  35. Merangsang pertumbuhan sel baru/antikedut
  36. Memontokkan dan menegangkan punggung dan payudara
  37. Melambatkan Proses Penuaan

Lagi  satu pruduk kolagen yg menariks. Baru je tertengok lam iklan TV. By KINOHIMITSU.
RM79++ for a 6 bottle pack(free 2 botol)
http://www.kinohimitsu.com/

* Terlihat lebih kencang, halus, lebih cerah, kulit muda dengan pipinya bersinar hanya dalam 6 hari! -  jom terkam watson, guardian.. Pttla dia jual min 6 botol, sebabnya dlm msa nam hr dah leh nampak kesan. WOW! 
Jd, utk 1 bln: Cost RM395..haih..kalo nak cantik, sila lah sanggup. ;) Biar x mkn nasik, asal leh minum kolagen. Huhu hehe..

See review here;
Ni yg saya suka ni, cvt collagen come with body syampoo..2 botol body syampoo, for day and night. Pakai yang berbeza untuk pagi dan malamnya another one.. Kolagen CVT ni, makan 2X sehari utk dpt kesan yang cepat bangat. Ni testi dari kawan kepada bff la..saya blm cuba..baru je order body shampoo coz im addicted to body shampoo..

BFF saya pun conceive 1st time lps amalkan salah satu produk dr CVT ni..seri wajah kalau x silap.


p/s: Makan la supplement ape pun, jika x consistent mana la mahu dpt kesan yg baik kan? Dah kalo beli produk yg mahal, ssh la nk istiqomah ye dak? Bila dah jumpa produk yg memenuhi kemapuan utk amal berterusan tanpa putus tu, KENE ISTIQOMAH, DISIPLIN, JGN SKIP. Pesanan tuk diri sendiri nih.. 


Moral? Belilah mn2 produk kolagen ikut kemampuan dan thp kesedapan di lidah msg2 k..tdk ader jln pintas utk cantik dan sehat..kne istiqomah..ewah!

2 comments:

Nia said...

aiyo...memang banyak produk kolagen yang ada di pasaran, tapi prioriti saya sekarang adalah lebih kepada kesuburan. Saya risau kalau makanan tambahan tersebut bagi effect kat kesuburan kita. Tau la, badan org macam saya ni kadang2 sensitif sikit.macam losyen pun, saya lebih gunakan benda yang natural, cth minyak kelapa dara kerana kebanyakan losyen mengandungi paraben yang boleh memberi effect kepada hormon. Tapi, yang penting pemakanan la juga perlu dijaga kan...

Thanks sebab jenguk rumah saya ya...salam perkenalan

Leeda said...

Nia,sbb tu kita xleh beli sembarangan. Coz sya pon ttcian,mmg always fikir bab2 tu..banyak jugak kolagen yg dibuat dr bhn2 yg slmt n natural..saya akan cari testi sbnyk mungkin sblm plh mn2 kolagen..ade kolagen yg membantu dlm ttc, mcm kolagen power plus..yg slmt diamalkan smsa pregnant pon bnyk mcm produk catalyst, cvt(kolagen barli) dan lain2 lg yg sya blm review..mn2 produk kolagen yg dikhuatiri 'panas', blh stop asap once we got pregnant.

psl losyen tu sya x prnh tau plk blh efek pd hormon..thanx a lot for info yer...sy bkn penggemar losyen wpon ade jgk pakai time rjn..tu yg consume kolagen sbb nk melembabkan dr dlm, nk elak pakai losyen bagai..nak2 tumit yg rekah..yg pasti gol mcm kita kalo leh kne elakkan sgla yg berbau kuat/wangi..msa sya conceive 1st time, sy elakkan pakai perfume..skdr berjaga-jaga..kdg benda2 kecik mcm ni kita x perasan blh mengganggu..

minyak kelapa dara(vco) pon mmg elok n slmt tuk kita..sya pon amalkan sblm lekat..pastu putus x samb stok..then cont dgn habatus sauda..

sorry, pnjg lak bebel yer..hehe..thanx for da komen..