Mengatasi PCOS

Kenali pcos. Cari punca.


http://www.mudahhamil.com/blog/sukar-hamil/kenali-petanda-petanda-awal-masalah-kesuburan/


Berkaitan dengan telur dalam ovari. Telur berkait rapat dengan protein. Makanan sumber protein tinggi boleh membantu atasi masalah PCOS. 

Cara UTAMA: Berat badan mesti IDEAL. 

Berikut adalah beberapa alternative produk yang sesuai diambil;
  1. HPA Moments 
  2. Saw Palmetto - Farmasi
  3. Fish Oil
  4. Makanan Protein Tinggi; Amway Protein Powder
  5. Biodex
PCOS tu bukan ketumbuhan...PCOS tu telur tak matang....produk yang perlu ambil:
D-TOXY=mencuci saluran tiub folopio(bakteria)
SUPREME DIET=meningkat kn kesuburan
IGC GOAT =di campur kan sekali dgn supreme diet
WOMEN LOBATA=stabill kn hormon
MANJA PRUNE =mengguat kan
T'LA HONEY = rahim 




Kalau pening nak fikir produk aper, cari produk untuk KURUS jer.
Bantuan pil kurus yang mudah berkesan; 

1. Adipex. Kat farmasi xde, dapatkan di klinik/supplier.
2. Metaformin - kurangkan gula dlm darah





3 comments:

siti norhanimi nohani said...

saya ni salah seorang yang mengalami masalah PCOS..mungkin kerana berat badan yang berlebihan menjadikan period saya tidak stabil...penat saya berdiet. jika saya makan terlebih sedikit, berat badan akan naik dgn mendadak...susah sangat hati saya skrg nie...

siti norhanimi nohani said...

saya salah seorang yang mengalami PcoS..mungkin kerana saya ni mempunyai berat badan yang berlebihan setelah saya melahirkan anak sulung...anak saya dah meningkat 2 tahun lebih dan saya hanya mengalami haid tidak sampai 10 kali..satu lagi masalah, kalau saya makan lebih sedikit, berat badan akan meningkat dengan mendadak...bantulah saya....bagaimana caranya..

Leeda said...

ok,sy semakin fhm apa itu pcos.pcos adlh 'mslh'(bkn penyakit) sepanjang hayat jika tdk dibendung dgn cara yg btl.

pcos ade bnyk keadaan, tdk semestinya obes/brt bdn lbh. ade org kurus tp pcos, itu adlh krna insulin resistant(sila rujuk info lain).

bg pcos yg jenis obes/brt bdn terlebih sikit/bnyk, hanya 1 cara shja iaitu MESTI trnkan brt dlu walau aper cara pun. dan dugaannya ialah: agak sukar utk menurunkan brt bg org pcos.

menurut doctor, org yg mmg sjk azali bdn dia gemuk itu bkn mslh sbb they was born to be like that. yg mslhnya ialah brt yg naik mendadak. kemungkinan saluran tiub fallopio dihalang oleh lemak yg terkumpul.

slh seorg shbt saya amalkan diet elakkan nasi, tanpa ambil sbrg produk utk membantu penurunan brt bdn. Nasi cuma diambil seminggu sekali. Dlm msa 2 bln dia berjaya trnka brt dan bln strsnya, pregnant dgn izin Allah dan bantuan clomid 10mg.

jika kita sukar utk jalani diet ekstrim, kita blh cuba diet yg lbh slmt dgn memantau tabiat pemakanan.
(cewah, sounds like pakar pemakanan la pulak yer?)

bg, saya, sy try ubah jadual mkn. dan selalu amalkan minum jus buahan(sebab saya x suka mkn buah). kurgkan nasi/karbohidrat, jogging, detox, usahaa utk keluarkan peluh yg bnyk.

ape kata awk try produk ABC acaiberi sbb ramai yg dh berjaya, kesan yg sgt ketara bla ckup 2 bln mkn. abg ipar sy gagal trnkan brt dgn mcm2 produk, dgn izin Allah acaiberi yg buat dia berjaya kurgkan ukurlilit pinggang, terpaksa tebuk lubang tali pinggang yg lain sbb dah kurus dr biasa. ;) Best kan?

Sya sendiri blm sempat cuba coz sy tgh consume produk shaklee.

Ingt, pcos(obes) => turunkan berat. no other option.

Semoga kita sama berjaya!