Genap

Genap sebulan setengah - baru dpt submit proposal pd hod. Not sure la penerimaan dia mcmn trhadap hasil kerja aku yg ade pengalaman langsung dlm menyiapkan mende alah tu(nsb ade talian hayat). Tp, tawakkal sajer lah pd Allah SWT sbb yg penting aku dh beri yg terbaik. Bak kata talian hayat aku tu, LIFE IS ABOUT LEARNING. Sbb ini unfamiliar task bg aku, its ok if x ok sgt kan..ayt pon dah terbelit mcm kepala aku jgk ni.

Genap 3 minggu aku missed period - at last, kua jgk. So, mood hancuss trs drpd nk bersungguh siapkan java code tuh. Bkn hancus dgn sengaja yer, tp sbb rsa x sdp bdn yg suam2 tahik ayam ni..perut x selesa dan bibir mcm nk mengering jer. So, I decided to togok je air kosong walopon x dahaga. Seronot jugek kalo dpt bersaing dgn hubby MC esok. At least dpt lah melepaskan penat sejenak sblm menekan minyak and switch to task baru lak. Sdg surf2 info about pregnancy(jenuh2..), terjumpa entry member lama. Rupenya dia prnh miscarriage stlh bertahun kawen. Walopon dah period hrni, aku dh blh cool n staedy, even smggu lps pon after upt -ve. Takdir Allah, x dpt nak ditolak. Semuanya dlm percaturannya. Siapalah aku utk mendesak. Bak kata bunda dan teman2 dekat, kne tggu perasaan 'lain mcm' hadir..baru blh pasti n sdp hati yg rezeki Allah akan tiba.

2 comments:

Nisa said...

tuang..pasal pregnancy, doa & tawakal tu yg paling utama..then boleh usaha2 apa yg patut. my staff yg sebaya dah 4 thn kawin masih tak dpt baby..kesian juga..even dia sampai ke perlis pegi berubat dan masih tak berhenti mencuba. InsyAllah rezeki Allah mmg sentiasa ada..

me also still berdoa for our 2nd child. and ofcos still berusaha sedaya upaya (ehehh!)

La Leeda said...

hurm, InsyaAllah..seme atas percaturan Dia. wish u luck jgk!