From Ikin

"Ya Allah, jika bnr die ditakdirkan utk ku..dan aku jua tercipta utknye..satukanlah kami dlm mncr redha-Mu..jauhkanlah kami drpd melakukan kemaksiatan...dan kurniakanlah kami zuriat yg soleh n solehah...tetapi ya Allah...sekirenya kau telah menetapkan bhw die bkn utk ku...kau bawalah dirinya pergi jauh..jauh..dpd sisiku..dan jauh dpd hidupku...kau tunjukkanlah kebenarannya Ya Allah..dan hindarkanlah aku dpd prasaan kecewa,wlw tdk bsame dgnnya..dan gantikan lah dgn ssorg yg jauh lbh baik dpd dirinye...hnye engkau yg Maha Mengetahui sgl sesuatu.."

mengharapkan redhaMu

"Ya Allah Ya Tuhan kami, jadikanlah nafsu kami nafsu yang tenang, beriman dengan pertemuan denganMu, redha dengan apa yang telah ditentukan, mencukupi dengan apa yang Engkau berikan. Ya Allah Ya Tuhan kami, beri aku berlindung dengan wajahMu yang mulia dengan namuMu yang besar. Sesungguhnya jauhilah diriku dari kufur dan faqir dan aku berlindung dari api neraka jahannam."

"Ya Allah..ketemukan lah aku dengan jalan yg aku cari selama ini. Begitu jauh aku melangkah, yg hanya untuk bertemu yg sejati..andai ini adalah yang terbaik untukku maka jadikan lah dia yang terakhir untukku...Andai dia yg terbaik untukku, utk agamaku..tidak aku melupakan mu Ya Allah..maka Engkau berikan lah petunjuk padaku..

Andai dia lah yang terbaik utk urusan dunia akhiratku..maka kau tunjukkkan lah..jangan la biarkan mata hatiku tertutup dari melihat keikhlasannya...

A~M~E~N..

bilakah aku dapat mengerti hati seorang lelaki

bila dudukku sebagai puteri di hatinya seolah merimaskan

tapi hilangku sebagai hamba dirinduinya

aku yang hanya ingin menetap di hati seorang suami

sebagai permaisuri untuk ke jalan Illahi

kini buntu tak mengerti

mana jalan patut kutempuhi

Ya Allah bantulah aku

kira benar dia milikku...

permudahkanlah

kira sebaliknya

bawalah dia pergi sesaujana mata memandang

tak sanggup meratapi pedih sendiri

sedang cinta seakan memerli

kasihku pada Illahi

ingin aku dahului

biar dihadirkan dalam hati ini

seorang putera merawat hati

biar benih cintanya dari lafaz Bismillah

dan akhir cintanya lillahitaala

dan hanya kepada Allah daku berserah...

amin

Petua untuk dapat jodoh (sebagai tambahan kepada usaha2 lain).. amalkan ayat 131 dan 132 Surah Toha selepas solat setiap solat fardu, bermula dari

" Walaa tamuddanna'ainaika illa ma mata'na bihi azwajanminhum zahratul hayattu linaftinahum fiih, warizqo robbikaa hairu wa abqa, wa' mur ahlakaa bisSolaati,wastabir 'alaiha, laa nas aluka rizqo, nahnu narzukuqa, wal'aqibati lit taqwa......." bererti "Jangan lah pandangan mata kamu terpesona melihat perhiasan kehidupan (yang Kami beri kepada orang2 kafir) yang menjadi ujian padanya. Dan rezeki kurniaan daripada tuhanmu (Allah) itulah lebih baik dan kekal(balasan Syurga).Dan suruhlah /arahkan ahlimu (keluarga dan anak2 serta org terdekat) mengerjakan solat, dan bersabarlah kamu atas perkara itu. Tidak lah Kami minta rezeki dari mu, tetapi Kamilah(Allah) yang mengurniakan rezeqi kepadamu dan 'akibat kesudahan baik itu adalah bagi mereka yang bertaqwa"

No comments: